Älgräkning

Har tre stulna té förpackningar från skolan kvar. Börjar bli nöd.
Jag har tre sura äpplen på mitt köksbord. Överflöd.

Idag har jag lärt mig:
Hur man räknar älgar och gör statistik av det. Ja. Det är sant. Man gör det. Tydligen är det viktigt också. Naturen ska inte få ha några älgar för sig själv. Vi ska ha kollen på dem. Och sen ska vi döda en viss procent av dem när de väl är räknade. Vi gillar att räkna. Vi gillar att döda också.

Att Sverige har ett statligt företag som ska hjälpa utländska företag att investera i Sverige. Bland annat att Facebook, Microsoft och Apple kollar på lokaler i Sverige. Anledningen är, för att vi är ett jävligt kallt land. Och de därför kan ha sina datahallar utan att behöva dyra kylanläggningar.

Hur stipendium, fonder och stiftelser fungerar. Och vem orkar förklara det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *