Oh, and just like the river I’ve been running ever since

Jag tog mig ned till Karlstad igår.

Hade en telefonintervju med en skola från stockholm på tåget. Det gick bra. Jag vart antagen där också galet nog.

Vilket då fick mig att undra vad sjutton jag nu gjorde påväg mot Molkom, den tredje skolan, när jag nu redan hade två alternativ. Det kändes fånigt, var nästan påväg att vända tillbaka men beslutade mig för att det är vettigt att se sina möjligheter. Att även det lär mig något. Vara ensam på ett ställe som jag inte vet något om. Och det är ju en jävla kick det också.

Så jag försökte att inte tänka på hur fint allt är i Värmland och hur mysigt allt såg ut med sina uteserveringar och många människor som jag inte känner eller har en aning om vilka de är. STOCKHOLM stod det rakt över min hjärna och jag tänkte att jag suger på att vara objektiv.

Men sen ändrades allt. De sa att mitt personliga brev var speciellt. Att jag hade bra referenser. Jag fick göra två olika skrivprov och ett samhällsprov som jag nog mer skulle kalla politiskt prov. Sen fick jag kaffe, läste gamla tidningar som de på skolan publicerat och sedan dags för intervju.

Det gick också bra. Jag vart charmad över deras professionalitet, deras tidigare karriärer och att de verkade handplocka människorna till deras linje.

Och ja. Nu är det galet i huvudet. Reportage journalism i Stockholm Värmdö, Webbdesign i Karlskoga eller Multijournalism i Karlstad, Molkom.

Det här beslutet kommer att avgöra hur mitt liv ter sig i framtiden, vad för vägar jag kommer se. Alla blir nog bra, men vad blir bäst.

Vad skulle du valt?

10 tankar om “Oh, and just like the river I’ve been running ever since

 1. Bea says:

  Du är så bra! Grattis till all the shit liksom :D Svårt val, dock. Reportagejournalism eller multijournalism, tycker jag. Men det är bara min åsikt. Vad du än väljer kommr att bli skitbra!

 2. Scuq says:

  Jaa, och jag har i grunden bestämt mig för journalistik också. Nu gäller det bara att avgöra vilken :)
  och tack sköna beatrice!

 3. Moster Caroline says:

  Du kommer doooo av tristess i Karlskoga… FYI

  Las journalistik! Webb kan du gora nar du ar lika gammal och skrutten som jag ;)
  eller lasa pa distans samtidigt!

 4. Mats says:

  Karlstad bara för då kan ja komma å hälsa på dig när ja ändå är där borta :)

 5. Mats says:

  Massa snygga tjejer, speciellt på sommarn.
  Relativt uteliv jämfört med andra städer ja vart i.
  En dialekt som man först inte förstår riktigt allt utav men som man senare kommer att tycka är rätt mysig.
  Fint å mkt grönt på sommaren.
  På vintern äre inte så långt till Trysil om man vill åka skidor eller sånt, inte för ja gör de men ändå, de finns en backe i Karlstad oxå.
  Bussarna går oftare än länstrafikens bussar.
  Alla mina vänner där måste ja ju ha med oxå såklart.

  Just Molkom vet ja väl inte så mkt om mer än att de ligger en bit utanför, men Karlstad iaf, är en stad som jag skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka till :)

 6. Moster Caroline says:

  Naa sthlm for i karlstad pratar de fult och det ar enklare att traffa dig om du bor i sthlm… men du bestammer sjalv! (insag bara vilken bestammande formaga jag hade!!!) ;D

 7. Sanne says:

  Haha! Det här måste jag ju bara kommentera. För vad är oddsen för det här? Vill du veta något om Molkom, så har jag snart 19 års erfarenhet av stället :)

  (lärarna på Folkhögskolan verkar trevliga)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *