+ Norge, sommarstuga & lifta på Island – tillbaka till frilanslivet +

Sju veckors ledighet har gått. Jag har varit på bilsemester i Norge, hängt i en gammal skola/sommarstuga utanför Trollhättan och vandrat & liftat på Island. Det låter helt bisarrt, som om jag försöker vinna pris i semester. Men allt jag velat ha den här sommaren är: enkelhet, natur, umgänge, nya möten och röra på min kropp.

Med tanke på att jag varit på resande fot i minst 25 dagar så har det varit oväntat billigt. Norge och Island är ju dyra länder, men om man fiskar, lagar enkel mat på gasolkök och sover i buss/tält blir det ju lite pengar som spenderas (notera: och om man har vänner som bjuder på käk). Sen att Ida & Oskar gjorde menyer, delade upp oss i matlag och handlade all mat vi skulle äta under veckan utanför Trollhättan gjorde ju också sitt. Tror vi alla betalade runt 250 kr per person för hela veckan i matkostnader!

Det känns som att solen och ljuset har pågått i en evighet. Inombords har jag tillbringat sommaren med mycket ifrågasättande tankar. Vad vill jag med mitt liv? Med mitt jobb? Med sättet jag lever på? Det är ju visserligen inga nya idéer jag pysslar med, det känns som jag ifrågasätter allt med mitt liv tre gånger i veckan året runt, men det var ändå något som hände den här sommaren. Jag vet inte vad det är. Saker blir ju mer utkristalliserade när man reser. Jag känner att jag måste göra en förändring men vet inte vartåt det barkar ännu. Hjärnan snurrar. Bearbetar.

Vi får helt enkelt se hur det går.

En tanke om “+ Norge, sommarstuga & lifta på Island – tillbaka till frilanslivet +

  1. Yngve Segerberg says:

    Ska ni bo kvar i Stockholm hela livet och springa runt i samma ekorrhjul som alla andra.Köer och väldigt mycket folk överallt. Karin Boje sa, ”Bryt upp, en ny dag gryr, oändligt är ditt stora äventyr”. När ni inte har några barn är möjligheterna större att bryta upp. Jag tror att många,många människor som bor i stora städer vill därifrån. Men de är fast i tryggheten av en säker födkrok( jobbet). Eller att barnen har börjat rota sig på platsen de bor.
    Kanske ni ska söka er utåt i landet eller längre bort ändå. När jag var i Miami blev jag erbjuden jobb som målare. Svenskar har bra rykte i världen.
    Detta var mina tankar. Love you. Far

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *