+ En fotografmiddag & tips på kvinnliga fotografer +


För ett tag
sedan var jag iväg och gjorde ett jobb med en reporter. Vi hade jätte trevligt, jobbet gick okej och när vi står i tunnelbanan och väntar på tåget så säger hon

”Jag känner inte till så många kvinnliga fotografer, vi använder mest män.”

Det var ingen värdering, bara ett konstaterande. En journalist som jobbat många år kände inte till så många kvinnor som fotar.

”Va? Det kryllar ju av dom?” och så började jag rabbla namn. Tåget kom. Vi skiljdes snart åt.

Jag tror att hon är unik, att många har stenkoll på vilka fotografkvinnor det finns i Sverige (de blir ju bara fler och fler). Men, om du någon gång skulle undra. Vilja testa någon annan, har upptäckt att ni på senaste tiden har använt mycket män som plåtat. Så kommer här en lista på fyra heelt otroliga fotografer.

+ Maja Brands hemsida (och även hennes specialsida för bröllop.)

+ Stina Stjernkvist hemsida.

+ Therese Janssons hemsida.

+ Ylva Sundgrens hemsida.

Vill du tipsa om någon annan? Kanske någon som inte håller till i Stockholm? Dig själv? Skriv en kommentar så går det att kika där för inspiration.

 


Det här utmärkta
gänget och jag har börjat med fotografkvinnomiddag. Jag hade tänkt ett tag på (och hade det som nyårslöfte!) att bjuda hem några fotografer jag inte kände på hamburgare hos mig i Tumba. Snacka om att vara fotograf och att leva som frilans – och så ville jag att det skulle vara kvinnoseparatistiskt.

Det här var andra tillfället, Ylva bjöd på rödvin och ostar när hennes barn somnat. Jag kom dit som en stressad pöl och gick mot pendeln vid midnatt som en energifylld tonåring. Det är verkligen som att landa i en mjuk hög av varm bomull. Det är en sådan förstående, öppen och tillåtande plats. Nästa gång ska vi till Maja (hon bredvid geparden).

2 tankar om “+ En fotografmiddag & tips på kvinnliga fotografer +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *