”Den sprattlar frenetiskt och skvätter sitt blod och sen försvinner all färg från fjällen. Den blir bara grå.”

Fisk_1

Fiske_1

Vi fick vår första fisk. Det hände och det var blod i hela sittbrunnen och Christian skar tonfiskfiléer på ett oergonomiskt men lyckligt sätt. Han har gjort det förr. Det är något självklart över hur han hugger kniven rakt i huvudet på den skimrande gulgröna fisken. Den sprattlar frenetiskt och skvätter sitt blod och sen försvinner all färg från fjällen. Den blir bara grå. Det händer tydligen när den dör.

Jag hade ingen aning.

Christian vet för han rensade sin första fisk som … åttaåring? Föreslår jag men det är förmodligen tidigare. Det är en fiskarsläkt han kommer ifrån och det är sjöbenen han föddes med. Det är så han tajmar vågorna med framfoten i vilken sjö som helst. Jag klumpar runt och känner bara tyngdlagen och inte det viktiga. Känner inte havet. Jag försöker bara gå som vanligt och undvika att trilla men det är inte så man gör det. Man måste förstå vart vågorna slår i kölen och lägga märke till hur båten lutar. Fast undermedvetet.

Vi hade bara ätit nudlar och sockerkaka på hela dagen så vi tog en rå bit av tonfisken. Skar upp i små små bitar och doppade i soja och wasabi. Det luktade sushirestaurang i ett dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *