Seglar i Stilla havet

Palau_1

Palau_2

Det tog tre dygn och tre missade flyg för att komma hit. Christian och Henrik har seglat halvvägs runt jorden under 1,5 år och nu dök Jonathan och jag upp. Vi är inte dom första att hänga på i några månader men allt är nytt för oss två. Ingen kan segla. Ingen kan dyka. Ingen vet hur man får ett cruising permit eller vad som gäller när man seglar in i vissa vatten. Vi kan inga knopar, men vi lär oss.

— Ta inte ned konserverna i hytten, vi behöver skölja av dom och ta bort etiketten, säger Christian när vi står med varsin plåtburksfylld kasse.

— Jaha?

— Ibland finns det kackerlacksägg bakom etiketten. Vi skriver på burkarna istället, säger han och pekar ned i en låda med rostiga konserver. Det är tuschbokstäver på båda sidor.

V I T A  B Ö N O R
T O M A T S Å S
T O N F I S K
S A R D I N E R

Vissa saker går inte att ha koll på, man måste bara lära sig.

Pannkakor

 

 

3 tankar om “Seglar i Stilla havet

  1. Eva says:

    Ja vad skönt att du är där efter alla flygtimmarna och krångel. Tja och nu har jag hittat hit och jag förväntar mig massor av skön läsning och goa bilder från andra sidan jorden. Visst är det bra med halvslag men va är det för fel på en rosett när man glömt? Ha det bäst och stor bamse kram till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *