Anteckning från Island I

Jessica_Island_web

På bussen från flyget hamnar jag bredvid tant. Glasögon ut på nästippen, från Kanada men redan klädd i isländska ylletröjor och vindbitna kinder.

”…and we have free wifi on the bus!” avslutar chauffören och hon utbrister

Gaaah! I thought I went to ISLAND to get AWAY from it all!

Och jag börjar gapskratta och sen är vi vänner.

Berättar att det är första gången jag reser ensam och nej-jag-är-inte-nervös och ja-det-ska-bli-roligt och reser du mycket? Hon drar en brunfläckig hand upp till hårfästet och säger

— Joo, i år har jag seglat i Karibien, hyrt ett hus i Italien med mina döttrar och nu ska vi vara tio dagar här på Island. Hittills har jag bokat in att vi ska flyga helikopter, hyra en fyrhjulsdriven bil och bada i varmvattenkällor. 

Flyttar glasögonen längre upp på näsroten.

— Men förra året, eller var det året innan det? var vi i Nya Zealand och Skottland …och en vecka i Paris.

Och så berättar hon nästan ingenting om jobbet inom ’computer science’ men att allt började när hon gick i pension. Och då stannar bussen. Hon packar ihop sina väskor och jag säger have a nice trip och hon stannar i steget och säger utan att vända sig om

— But speaking of New Zealand … you should really go there.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *