”Vi har ingen studio, vi har inget annat än min kamera och gamla presentpapper från Clas Olsson. En laserpekare på toaletten och ramar på en filt mitt i kontoret. ”

Illustration_CSN_akademikern

valdigt_anonym_person_WebÖverst en fotoillustration om CSN. Den andra är en bild som ska illustrera ett företag som scannar sina kunders ansikten när de kliver in i butiken. Allt för att kunna ge riktad reklam. Har du kort hår är du tydligen kille och vill ha en specifik produkt. Med långt är du tjej och vill ha något annat.

– Okej … artikeln handlar om sifferlösa avtal.
– Japp.
– Hur ska vi illustrera det?
– Eh …

Cajsa, redigerare för facktidningarna Chefstidningen och Akademikern, drar handen genom håret och tittar på det där stället man tittar när man egentligen ser in i sitt eget huvud. Det är alltid såhär. Vi har en intressant och komplex text, men problemet är att den ska bildsättas på ett väldigt konkret sätt. Gärna finurligt, alltid med färg, helst inte töntigt (lyckas nästan aldrig) och helst på ett nyskapande sätt.

Ibland känns det hopplöst. HUR FOTAR MAN SOCIALFÖRSÄKRINGAR skriker någon i min hjärna innan vi plockar isär det. Tar ned våra ambitioner när tiden tickar på och Cajsa säger att nu får det fan bli hur töntigt som helst. Nu kör vi på den här idén.

Det är roligt och svårt och jävligt kreativt. Vi har ingen studio, vi har inget annat än min kamera och gamla presentpapper från Clas Olsson. En laserpekare på toaletten och ramar på en filt mitt i kontoret. Utklippta papperssiffror uppklistrade på ett isärplockat glasbord. Men jag går igång på det, bristen. Att kolla åt höger och vänster och tänka: okej, det här är vad som finns, vad kan jag göra av det?

illustration_chefstidningen

Illustration_siffror_akademikern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *