”Kristian tackar nej till halsduken. Han har ju redan en. Det är kallt och vi går en liten runda där jag tittat ut platser som är fina och ställen vi bara hittar. ”

Kristian_Lundberg_2_web_72

Kristian_Lundberg_3_web_72Pressbilder på författaren Kristian Lundberg åt Atlas förlag.

Kommer Kristian Lundberg bli förkyld nu? tänker jag och erbjuder en av min två halsdukar. Det snöar. Kristian har ingen mössa och har åkt upp från skåne för att läsa in sin nya Det här är inte mitt land som ljudbok. Rösten måste låta exakt lik hela tiden. Samma fart. Samma styrka. Rätt engagemang. Kristian tackar nej till halsduken. Han har ju redan en. Det är kallt och vi går en liten runda där jag tittat ut platser som är fina och ställen vi bara hittar. En trapp, en spricka i en vägg, linjer och mönster som ögat går igång på och efter en halvtimme är ingen förkyld. Vi säger lycka till, ta det lugnt med stämbanden, vi ses!

Har flyttat till öst. Till Stockholm och lägenhet med fyra ojämna trappor upp och hoppat in på en ny praktikplats på Arenagruppen. Arenagruppen är som en liten men välgjord klump av bra saker. Där görs till exempel Akademikerförbundets facktidningar som heter Akademikern och Chefstidningen. En tankesmedja, webtidningen Dagens Arena, magasinet Arena, magasinet Om Världen som ägs av SIDA, och bokförlaget Atlas.

Jag är överallt. Får göra fotoillustrationer åt Chefstidningen, gå på LO presskonferens med Dagens Arena, plåta porträtt på härliga människor åt Akademikern och vara med på frukostseminarium med Arena Idé. Cmyka och redigera bilder åt alla och springa till Utrikes departementet med Om Världen. Jag leker och är allvarlig på samma gång. Som jag vill att det ska vara.

Kristian_Lundberg_1_web_72

Kristian_Lundberg_4_web_72

En tanke om “”Kristian tackar nej till halsduken. Han har ju redan en. Det är kallt och vi går en liten runda där jag tittat ut platser som är fina och ställen vi bara hittar. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *