”Den kommer tappas bort i jagandet av vikariat och frilansjobb och tid som inte finns. Det gäller att hålla fast. Greppa reflektionen.”

131025_aalfonsaberghuset_3_web

131025_aalfonsaberghuset_2_web

131025_aalfonsaberghuset_4_webFör ett tag sedan besökte vi Alfons Åbergs Kulturhus och träffade små människor. Helt hysteriskt lyckliga och inte en enda sa ”jag blir aldrig bra på kort”.

Vi dricker kaffe och jag tänker på att de är okej att sitta ned. Titta på telefonen och dricka kaffe. Varmt. Så varmt det blir med hälften mjölk och så sitter jag i fikarummet som snart är borta och bildchef-Anders säger

— Vet du, nu är det bara en och halv månad kvar. Tänk vad tiden går fort.

Och jag berättar att jag precis blivit riktigt avslappnad. Precis vant mig och nu har tiden rasat så fort fram att man trillat över på andra sidan och börjat prata om slutet istället. Det är lustigt. Han frågar mig om planerna, om nästa praktikplats och vad som händer sen. Vart jag befinner mig när skolan tar ordentligt med slut.

— Det vet jag inte. Vart som helst, säger jag och det stämmer.

Jag hoppas att det blir vart som helst som jag vill. Att chanserna som kommer ska vara vettiga. Att tiden av trygghet jag lever under just nu ska användas för att inse vad det är som betyder något. Vad det är som ger mig något. Själslig, journalistiskt och fotografiskt. Den lyxen kommer inte finnas sedan. Den kommer tappas bort i jagandet av vikariat och frilansjobb och tid som inte finns. Det gäller att hålla fast. Greppa reflektionen.

2 tankar om “”Den kommer tappas bort i jagandet av vikariat och frilansjobb och tid som inte finns. Det gäller att hålla fast. Greppa reflektionen.”

  1. mami says:

    Men vilka underbara färger på dessa små varelser. Barn är underbara, rakt på sak, de bästa som finns umgås med. Kanske därför ni kom till världen ? Puss

  2. denise says:

    ja, jag tror du kom till världen för att vara rak på sak. och för att överösas med gull’.
    och guld, det är ju gratis y’know.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *