”Knackar på hos någon forskare på något kontor och frågar generat hur man tar sig ut till huvudentrén”

astrachef_4web

Astrazenicachef_1

astrazenicachef_2Nya vd:n på Astra Zeneca går vilse och kollar in labb, så även GP.

Jan-Olof är ny på jobbet. Det märks. Inte för att hans nya tjänst går ut på att lotsa runt oss i korridorerna på Astra Zeneca i Mölndal, men det är roligt när vi alla tappar bort oss. Jan-Olof Jacke, ny svensk VD på läkemedelsföretaget, knackar på hos någon forskare på något kontor och frågar generat hur man tar sig ut till huvudentrén. Rakt fram och till höger, sen hittar vi resten. Det är en labyrint.

Vi har precis varit inne i ett labb, tagit på hos rockar och plastglasögon och Jan-Olof  ställer frågor. Kollar i mikroskåp och nickar. Jag smattrar bilder. Bakom sladdar, under sladdar, under bord och bredvid bord. Det är bara nu jag kan få bilder där det faktiskt händer något  lite extra och han agerar med någon annan. Samtidigt ska en kollega gör webbteve och jag passar på medan han riggar upp kamerorna för sedan är det försent. Bara när vi går längst med korridorerna till konferensrummet grabbar jag tag i honom lite här och där och tar chansen för något extra porträtt. Då gäller det att bara greppa tag i axlarna på VD:ar och placera dom precis just där vid, till exempel, enorma molekyler i glas som alltid verkar finnas på sådana här ställen. Det är aldrig några problem. Människor verkar tycka att det är väldigt logiskt att jag förflyttar dom på bryska sätt och tydligen jag också. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *