”Det är något med bestämda former och regler som gör att jag känner mig fri”

Hockey_4

hockey_1På första träningen stod jag i båset och fotade. En förbannad spelare kastade en klubba precis ovanför mitt huvud och den studsade från väggen och förbi mitt lånade halvmeterlånga objektiv och ned på marken. Då såg spelaren mig.

Jag är jävligt ointresserad av sport. Kan inga spelare, kan inga resultat, vet inga lag och regler och hänger inte med i allvaret. Men jag älskar att det är allvar. Att människor gör saker med stor intensitet. Mycket planering. Jag älskar känslan vid en hockeyträning och stämningen i en kall hall. Det är något med bestämda former och regler som gör att jag känner mig fri. Plats, tid och personer. Man tar dom ekvationerna och plussar ihop dom på olika sätt som blir nytt.

Ju mer jag  fotar. Ju mer spelare jag vet om, desto mer förstår jag att jag egentligen bara har helt fel ingång på det där. Att jag överhuvudtaget resonerar i termer  som ”sport” säger ju en hel del.  Som att påstå att man gillar det där med ”mat” när man egentligen tycker om spagetti.

Problemet är väll att jag inte vet vad som är min spagetti. Att det egentligen kanske är sättet man kokar den på, väljer ut och hur det känns när man äter den, som är min grej. Liksom allt runt om. Jag är jävligt ointresserad av sport och intresserad av exakt allt som har med den att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *