Emil och Denise och starten på ett omedvetet fotoprojekt

emildeniseHade en ledig helg i huvudstaden och bodde hos två gamla vänner till mig. Helt omedvetet blev det starten på ett nytt fotoprojekt.

Det här är Emil och Denise.

”Vi började i samma klass i sexan. Blev nog bästisar ganska snart efter det.” skriver Denise i ett smssvar. Nu är dom snart tjugofyra och delar under sommaren en lägenhet i Stockholm. Det är först när jag redigerar bilden som jag ser att den bär på så mycket mer. Att den bär på deras relation till varandra, att den är en startbild på en berättelse som jag plötsligt ser mönstrena till. Här är något.

Här är två människor, här är deras sätt att spela med varandra, här är deras historia och deras upplevelser. Men den kan också berätta ett större sammanhang. En berättelse om det allra svåraste som de båda går igenom – men i olika faser. Med många år mellan.

Ibland är det som att bilderna kommer innan hjärnan hunnit förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *