Värmländsk midsommar

Kände ingen. Rugby rumskamrat nästa alla och vi följer med en kille på permiss från fängelset ut på landet. Någon hade precis blivit skjuten i foten av luftgevär och blivit opererad i vardagsrummet. Vi dricker öl. Lär en tjej plåta. Någon timme senare skjuts en annan på skulderbladen och åker in till akuten. Geväret göms i olåst baklucka.

Det bjuds på grillat. Stora burkar med potatissallad och flintastek. Alla äter utom fototjejen som deffar och fyrhjulingarna välter och en bryter kanske handen. Den svullnar. Vi dricker öl och jag fotar hela tiden och alla slutar bry sig och midsommarstång finns. Den eldas upp om några timmar innan vi snor en whiskyflaska och råkar trycka in oss i raggarbil med neonljus.

Det är sent nu. Solen påväg upp och vi hamnar mitt i skogen. Det står husvagn och tält och soffor framför och det är mörkt och musik och jag hamnar i vagnen och

— Vill du har jordgubbstårta?

Ja.
Och vi tar fram papptallrikar och bjuder på snodda spriten och allt är en sådan motsats till vad som är mig och vad jag tror är det.

En tanke om “Värmländsk midsommar

  1. mamma says:

    ….och jag råkar va din mamma som fått levt och leva med alla dina upplevelser ,äventyr all glädje men också ångest oro de följer med en sån dotra som du är ….kärlek saknad. Mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *