Sista samtalet

Blad

Helena har varit på Fujofotokurs och har dykt upp i klassrummet med en annan syn. Det är något som hänt i hennes fototänk och det är riktigt häftigt. Hon har något. Ett självförtroende har dykt upp. Hon delar med sig framför tavlan och strålar lite när hon berättar.

Vi har stora bilddiskussioner. Går igenom bild efter bild. På riktigt.

Senare har vi ett sista elevsamtal. Hon berättar om hur det var när jag kom på antagnings intervju. Hur det var när vi precis hade börjat. Säger att jag varit som ett pussel i en påse, tar upp handen och skakar en osynlig säck ovanför huvudet. Ett pussel som hon lagt snarare än lärt ut kunskap. Och det kändes rätt sagt av någon anledning. Efteråt kan jag inte sluta le. Det är svårt att svara något vettigt när man får höra det man hoppats så innerligt på.

Sedan ringer pappa. Säger inte ens hej. Bara läser innantill ett brev skickat från Gotland som säger att ja, välkommen att studera foto hos oss.

Jag skriker i datasalen. Smsar Helena.

4 tankar om “Sista samtalet

 1. annika johnson says:

  använde det facebook på det sättet som de flesta nog använder facebook på. snokade runt. halkade in på snus-jessica, halkade in på hennes blogg.

  hej

  jag bara undrar. jag är antagen till bland annat gotlands fhsk och står i valet och kvalet. välja gotlands fhsk eller välja annan fhsk. skrivarlinjen. rätta mig om jag har fel, men du har varit på gotlands fhsk på något slags förbesök? behöver egentligen bara ett litet utlåtande. tumme upp eller tumme ner.

 2. Scuq says:

  Hejsan Annika! Kul att höra av en gammal snusare!
  Vad jag vet så är skrivarlinjen inte på samma ställe som fotolinjen ligger (hemse), utan i deras filial på fårö eller något sånt. Men Tove Samuelsson från Nyköping ska också gå den, men jag tror inte hon varit där. Maila henne på facebook vettja och snacka loss! Dock verkar skolan vara fruktansvärt bra, och jag tror inte att du kommer bli besviken.
  Så, tumme upp Annika.

 3. annika johnson says:

  det stämmer att de inte ligger på samma ställe, men jag tänker att stämningen/intrycken/skolan som helhet bör ju vara snarlikt. TACK för snabbt svar! :)) ska höra med Tove.
  lycka till med dina egna folkhögskolestudier, om det så blir Gotland eller någon annan stans!

 4. Scuq says:

  Folkhögskola över lag är ju så jäkla underbart och familjärt så det inte är klokt. Du kommer få det riktigt grymt! Lycka till och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *