Bosnien flyget jag missade

Mycket mycket har hänt. Jag kom aldrig med flyget till Sarajevo med resten av min fina journalistklass. Mitt pass hade gått ut. Jag dog lite på arlanda men vaknade upp och löste allt på underligaste vis och allt gick fel som kan gå fel men jag dök upp igår kväll. Några timmar efter mitt sällskap med ett jävla äventyr i ryggen och egentligen ingen flight som var bokad till mig.

Men hit kom jag. Och med en svarttaxi tog jag mig till hotellet. Blev varken mördad eller halshuggen. Sov inte på över 1,5 dygn men gick ut och åt glass och drack öl i en hypad kropp bland Sarajevos vackra gator.

Livet är så jävla gött. Bosnien är det vackraste jag sett. Läskigt hur kriget är så nära. Hur vart jag än vänder mig är det skotthål i huvudhöjd. Hur det är enorma gravar med vita lysande kors överallt.

I morgon ska vi till en massgrav. Träffa en man som bor i Norge och som fick hela sin familj mördad under kriget.
Nu ska vi ut och äta. Jonna och Arvid har dykt upp efter att ha varit på ett bröllop i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *