Rodde hem livet

Ett grävande projekt har kommit igång i skolan. Vi ska välja en person. Det kan vara en kändis, familjemedlem eller total främling. Vi kan till och med välja ett registreringsnummer från en bil nere vid Konsum och ta den okända ägaren. Därifrån ska vi ta reda på allt som vi någonsin kan om den personen med nästan alla möjliga medel.

Med hjälp av tryckfrihetslagen och yttrandefrihetslagen och en jävla massa myndigheter ska vi luska ut varje skatteskuld, böter och fakta. Vi ska granska varje hörn av den människans bakgrund. Sen skriva om det, såklart, that’s what we do.

Det är galet hur mycket man kan få reda på här i Sverige, allt är offentligt. Nästan. Vill man kan du få reda på allt.

Idag hade vi förresten foto med Lars Hedelin som är bildredaktör på Aftonbladet. Han svor och sade grejer som man tänker sig att en bildredaktörer ska göra.
– Det är en pisskass bild.
 – Den där jävla grisen.

Det var sjukt roligt och sådär jäklarns intressant. Där har vi också fått några uppgifter. Ett bildreportage på tre eller fyra bilder, ett porträtt foto, en gruppbild och en prylbild. Han kommer tillbaka nästa vecka för att såga oss.

Trött i mitt skallben men njuter av den här texten. 
Fan va duktig de är där på Barstol, och särskilt Maths Enocsson.

4 tankar om “Rodde hem livet

  1. Scuq says:

    Allt du behöver är ett namn, helst ett personnr men det kan du fixa genom skatteverket. Eftersom, som sagt, allt är offentligt så har du rätt att begära ut de flesta handlingar om skatteskulder osv. Inte sjukjournaler dock. Eller om någon brott fortfarande är under utredning. Men annars så är allt till ditt förfogande. Till skillnad från i tex USA som påstår sig vara det mest demokratiska samhället. Tack sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *