28 Jun 2014

Anteckning från Bangatan VI

Skrivet av Jessica Segerberg

Vi har inte sett på ett halvår men det är det ingen som märker. Har luren tryckt mot örat när hon ser mig och vi kramas och hon säger gud vad det är härligt att du är här.

— Mona, jag måste sluta nu, Jessica är här. Du är vaken ett tag till va?

Sen nickar hon in i luren och hummar och håller hand tills hon lagt på. Kramar igen. Jag pratar som vanligt om stress och hon pratar som vanligt om politik och naturen och hur viktigt det är att gå ett annat håll när alla går åt samma. Sitter på balkongbordet, lutar sig ut.

Kommentera

Instagram

 Solsken + semlor + kontoret + @majabrand ✨
 Jag gillar att ha tid. Ta en kaffe i närheten av platsen där jag ska fotografera. Sitta ned, läsa på om personen jag ska träffa, mentalt förbereda mig för vilka bilder jag måste få med mig och hur jag ska hantera olika scenarion. Idag ska jag plåta en politiker och vi har superlite tid. Vilka genvägar kan jag ta? Vad kan jag förbereda innan för att saker ska gå så fort som möjligt? Jag har två kameror med olika objektiv och kommer rigga upp en blixt innan intervjun på en närliggande plats. Det är praktiskt och måste göras för att förutsättningarna ska bli bra. Men rent mentalt försöker jag att se mina fördelar, bli taggad av att lyckas trots den korta tiden. Och så försöker jag intala mig att jag är den bästa fotografen som levt, som klarar exakt allt. Så sippar jag på kaffet och går in i tävlingsmode.
 I dag ska jag hämta ut min cykel som jag beställde i början av vintern. Solen skiner, det droppar överallt. Om en månad SKULLE det kunna vara möjligt att skejta utomhus för första gången. Det är på g nu. ☕️