9 Mar 2018

En blixt vid ett stup

Skrivet av Jessica Segerberg

I höstas balanserade jag min stora (dyra) blixt på en klippavsats vid ett stup. Solen var precis påväg ned, sådär mycket nere att det handlar om sekunder. David Norell packade snabb upp sina prylar, slängde ut rep och virade ned sig en lagom bit.

Han och en vän drog igång Klätterservice för tio år sedan. Ett företag som nu består av ett 40 tal personer som klättrar på svåråtkomliga fasader för att renovera dom. Firman finns kvar men David ville vidare och satar nu på att utbilda klättrare. Plåtat för Civilekonomen.

Kommentera

Instagram

 Framför mig sitter Patrik Hadenius i en tung träfåtölj (som KANSKE var snodd från Natur & Kultur, det var lite oklart). Patrik har startat och driver Vetenskapsmedia. Du vet, det där tidskriftsförlaget som ger ut Forskning & Framsteg, Språktidningen och Modern Psykologi. Men inte så länge till, han håller på och lämnar över och ska kliva in som ny VD för Utgivarna senare under året. ✨ När Patrik sätter sig på rumpan med benen ut på varsin sida och fokuserat börjar bygga med de tredimensionella bokstäverna, som om de vore klossar, så tänker jag på de ord och titlar som förknippas med honom. Det ger såklart en tyngd, men kan också, om man inte träffat honom, uppfattas som allvarstungt och en aningen torrt. Patrik bygger ett torn, som han råkar välta, och kastar sig bakåt så att han försvinner bakom den orangea gardinen vi använder som fond. Han lutar huvudet bakåt och skrattar. #fotografjessicasegerberg
 Bara en liten fredagsbild på min fula hund ❤️
 Känner mig jetlaggad efter helgen. Gör kakaogröt, läser årets första nummer av #historiskan och gömmer Vanjas frukost på olika ställen i mitt kontorsrum. Man får ta varje chans till att stimulera hjärnan på henne om man vill ha en lugn stund på morgonen. Nån som har kreativt tips på hjärngympa för smart hund?